Wanita KesaI ‘dipermainkan’ Pelanggan, Order Byk Tapi Bila Smpai Tmpat C0D Ini Yg Berlaku. – beritasaatini

  • Bagikan
1614833684275

beritasaatini.online –

Ke$ di mana pelanggan meni.pu peniaga bukan satu perkara yang baru terjadi di negara kita. Perkara tersebut secara ti.dak langsung, akan menyvmbang kepada kerug.ian peniaga itu sendiri. Bahkan di abad milenial ini, para pelanggan masih berpegang teguh dengan prinsip Customer Always Right.

Seperti perkongsian seorang peniaga dikenali sebagai Noor Bazilla, menerusi kumpulan Komuniti Kuantan, tampil meluahkan rasa kece.wa dan kes.al apabila ditlpu oleh pelanggannya.

Lagi menyak1tkan hati, apabila pelanggannya hanya mendi.amkan diri setelah dia sampai di tempat yang dijanjikan ketika pr0ses cash on delivery (COD) dibuat.

Terima pesanan

IMG 20210304 124707

IMG 20210304 124717
Foto: Noor Bazilla

Menerusi tngkap layar perbualan menerusi aplikasi WhatsApp, wanita ini menerima pesanan daripada seorang lelaki. Pada mulanya, lelaki ini membuat pesanan makanan yang dikehendakinya seperti biasa. Bukan itu sahaja, lelaki ini juga cuba ‘mengo.rat’ wanita ini. Namun, wanita ini hanya sekadar melayan atas dasar pelanggannya.

Mula-mula dia cakap dekat saya , dia duduk Damansara . Bila dia hantar location , saya pe.lik kenapa area Semambu pulak . Memang selama ni yang mintak untuk cod , majoriti yang chat saya semua perempuan . Siap tanya single taken apa semua . Ingat cust ajak bergur.au, kita tak kisah lah kan . Last-last ajak main . Saya rush1ng hantar dia punya last last kena Macam ni . Saya harap sangat lepas ni ke$ macam ni tak terjadi lagi .

Apa yang menjadi persoalan apabila, lelaki ini menjelaskan dia menetap di Damansara, namun lokasi yang dihantar adalah Semambu. Perkara tersebut telah men1mbulkan sya.k wasa.ngka peniaga itu pada mulanya. Jelas peniaga itu lagi, pelanggan-pelanggannya sebelum ini terdiri daripada kalangan wanita.

‘Terima kasih sudi baz1rkan masa’

Baca Juga  Tim VR46 Rossi Dirumorkan Bakal Kerja Sama dengan Aprilia

IMG 20210304 124628

IMG 20210304 124620
Foto: Noor Bazilla.

Apa yang lebih mengece.wakan apabila, peniaga ini sudah sampai di tempat yang dijanjikan. Namun, lelaki ini bert1.ndak mendiamkan diri dan memberikan alasan dia hanya mahu berjenaka dan sempat mengucapkan terima kasih atas masa yang diluangkan.

Ti.dak berakhir di situ, wanita ini menghabiskan masa selama 40 minit menunggu pelanggan misterinya yang t.idak munculkan diri.

Saya yang baIas WhatsApp cust saya yang hantar order dan saya yang kutip duit order cust . Kami ber0perasi melalui kedai bukan masak dari rumah atau kilang . Dua kali terjadi macam ni . Kalau setakat order dua tu boleh terima lagi . Lepas ni nak kena mintak deposit dulu sebelum hantar . T.akut terjadi lagi macam ni . Semoga peniaga kat luar sana lebih berhati hati.

Pada masa yang sama, wanita ini meIuahkan rasa sedih dengan apa yang terjadi. Ti.dak berakhir di situ, dia sempat memberikan nasihat kepada peniaga lain supaya lebih berwaspada supaya kejadian seumpama ini t.idak lagi berlaku.

Sumber: Noor Bazilla via Komuniti Kuantan

SC

  • Bagikan