(Video) Rider Basah Kuyup Dalam Hujan Lebat, Setia Tunggu Pelanggan Depan Pagar Rumah

  • Bagikan
rider


(Video) Rider Basah Kuyup Dalam Hujan Lebat, Setia Tunggu Pelanggan Depan Pagar Rumah

SABAN hari, ada sahaja kisah mengenai rider penghantar makanan yang menjadi bualan ramai di media sosial. Terbaharu, tul4r pula rakaman berdurasi 44 saat, memaparkan seorang rider yang sedang berdiri di dalam hujan lebat ketika menghantar pesanan makanan.

Dalam rakaman itu, dia berada di sisi motosikal miliknya sambil memegang telefon bimbit, di hadapan pagar sebuah kediaman.“Demi mencari rezeki. Kas1hanilah mereka. Kalau order time hujan ni, korang alertlah dengan kehadiran mereka. Jangan buat mereka tunggu lama dalam hujan lebat,” tulis individu yang berkongsi video itu di TikTok.

1qwd

Netizen menzahirkan rasa simp4ti mereka terhadap nasib rider itu. Video itu ternyata mencengk4m em0si ramai apabila individu itu turut menggunakan lagu Setia Hujung Nyawa, dendangan asal Yana Samsudin sebagai muzik latar.

qw

Sehingga kini, video itu turut dibanjiri hampir 2,000 komen netizen, rata-ratanya bers1mpati dengan nasib rider berkenaan.“Kalau hujan, bersedialah depan rumah, buka pagar ke… kesian rider. Demi nak mencari rezeki sanggvp redah hujan dan bah4ya. Moga Allah memberi rezeki luas dan penuh keberkatan kepada rider ni.

“Tiba-tiba keluar air mata. Sed1h. Tolong jangan buat mereka tertunggu-tunggu di luar ketika hujan macam ni. Akak tak nak komen apa-apa, akak nak nang1s je,” tulis beberapa netizen. Netizen berharap pelanggan lebih peka dengan kehadiran rider apabila mereka membuat tempahan makanan.

Malah, ada yang turut mempertika1kan sik4p pelanggan yang membuat tempahan kerana tidak peka dengan kehadiran rider serta keadaan cuaca pada waktu itu. Selain TikTok, seorang lagi individu turut menul4rkan video itu ke laman Twitter sehingga meraih 70,000 tontonan dalam tempoh 16 jam.

Baca Juga  Shafiyah binti Huyay: Istri Rasulullah, Putri Pemimpin Yahudi yang Masuk Islam

Sumber : Mstar

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih





Source link

  • Bagikan