Lagi Gadis Kena T4han Masa Skatan Jalan Raya, Tapi Tindakan Abg PoIis Buat Dia Tersengih. – beritasaatini

  • Bagikan
1613306241906

beritasaatini.online –

Sehari dua ini kec0h dimedia sosi4l dimana 2 orang gadis yang berasingan telah dit4han anggota poIis ketika sek4tan jalan raya.

Seorang gadis selepas dit4han telah diminta nombor telefon dan dikatakan anggota poIis tersebut telah menghantar pesanan ringkas kepada gadis tersebut.

Manakala bagi seorang lagi gadis telah dit4han di skatan jalan raya tetapi apa yang berlaku memang satu pengalaman yang menyed1hkan.

Kedua dua ke$ telah diambil maklum oleh pihak PDRM dan slasatan sedang dijalankan.

Secara tldak langsung nama poIis di sek4tan jalan raya menjadi buah mulut netizen.

KENA T4HAN ROADBL0CK

Hari ini muncul satu lagi kisah gadis dit4han oleh anggota poIis ketika sek4tan jalan raya tetapi kali ini agak sedikit berbeza. Jom baca apa yang saudari Suaida Salehudin ceritakan.

Tengah drive, sampai kat tol damansara then ada roadbl0ck. Aku dengan selamba muka confident angkat tangan dekat abg poIis, siap pakej beri salam.

Dia tanya aku dari mana, aku cakap baru balik kerja, nak balik rumah. Dia terpandang depan cermin roadtax aku mat1 bulan Ogos tahun lepas. haha..

Selamba aku bawa kereta dengan roadtax mat1 tapi sebelum ni tak pernah kena t4han.
PoIis cakap, Cik berhenti tepi sekejap, minta lesen dengan ic. Aku dalam hati alamakk.

Kant0i roadtax m4ti pulak.

Nak jadikan cerita, roadtax tu sebenarnya baru dapat, baru bayar tapi tak sempat tampal then aku letak je dalam kereta gitu je.

Aku cakap kat abg poIis, encik roadtax ada, cuma saya tak sempat nak tampal.
Dia kata Haaa nasib baik, saya nampak roadtax mat1 dari bulan 8 lagi tu sebab tu suruh berhenti.

Baca Juga  Bocoran Pendaftaran Gelombang 13 Prakerja

Bagi saya roadtax saya tolong tampaI kan.

Kawan poIis tu cakap, special awak poIis tolong tampalkan raodtax sambil gelak ramai-ramai. Busy sangat awak ni sampaikan roadtax nak tampal pun tak sempat.

25 1024x538 1

Aku tersengih je dalam kereta. Maaf la saya tak pandai tampal roadtax. Nasib tak kena s4man.

Terima kasih abg poIis.. Baik sungguh abg poIis tolong tampalkan roadtax kereta saya.
Cakap pun baik, lembut je..haha

Moral of the story, confident pun kadang-kadang boleh kant0i jugak..
And Tak semua abang poIis tu gataI and tak baik. Yang tak baik tu individu bvkannya P0LIS.

Sumber : Suaida Salehudin via AwatttSyeikhh Network

SC

  • Bagikan