[Video]Pakcik Mnangls $ebak, Wanita Pemurah Beli Semua Jualan, Raih Pujian Ramai. – beritasaatini

beritasaatini.online –

Sekiranya ternampak warga emas berpa.nas menjual di tepi jalan, pasti akan timbul perasaan simpat1 dan sedlh melihat orang membant1ng tuIang mencari rezeki meskipun semakin dim4mah usia.

Menerusi perkongsian di laman Facebook milik Alina Farahin, dia telah berkongsi video memaparkan kegigihan seorang warga emas yang berniaga sambil menunggu pelanggan di stesen minyak Petron, Masjid Tanah, Melaka.

Tolong jagakan pakcik ni untuk aku ye!

“Kisah dia, semalam aku teringin nak makan buah p0tong, anak aku pulak asek mintak ice cream je. Nampak lah petron…
“…so berhenti bukan nak isi minyak nak g beli ice cream la.. kot2 ade buah skali ke kan! tiba2 aku nampak pakcik ni jual buahhh pot0ng,” katanya.

Menurut wanita tersebut, dia melihat pakcik itu sedang meniaga buah sebelum mengambil keputusan untuk membeli kesemua jualan dan turut memberi kepada sesiapa yang berada di kawasan tersebut.

Sejurus membeli, suaminya turut menghulurkan sedikit wang buat pakcik tersebut dan ti dak lama kemudian kelihatan warga emas itu datang mendekati kereta serta men4ngis teres4k-es4k kerana terh4ru.

“Buah dah habis. Pakcik boleh balik awal ye harini. Rehatlah pakcik. Pakcik dah takp4yah duduk sini lagi,” pesan Alina.

Alina juga memberikan barang keperluan asas seperti beras, minyak dan lain-lain supaya dapat meringankan beb4n pakcik tersebut apabila di rumah.

Perkongsian video berdurasi empat minit itu telah dibnjiri komen daripada warganet yang memuji tindakan murni Alina serta mendoakan agar urusan pakcik itu sentiasa dipermudahkan.

Video:

Terbaik! Semoga murah rezeki sentiasa

Pengorbanan ibu bapa memang tlada ganti demi menyara keluarga! Semoga pakcik sentiasa dilindungi Allah SWT dan terus kuat mencari rezeki. Amin!

Sumber: Facebook Alina Farahin, omm

SC